W.i.p. Wodan/Odin #1

Ik wil al heel lang Huginn en Muninn, de raven van Odin, tekenen. Ik hou heel erg van vogels, vogels tekenen en het Kauwtje, de kleinste in de Kraaienfamilie, is mijn favoriete favoriet. Maar zijn grote broer vind ik ook prachtig.

De raven Huginn en Muninn zijn de ogen, oren en geheugen van Odin. ‘Huginn’ is verwant aan het Nederlandse woord ‘geheugen’ en ‘muninn’ aan het woord ‘menen’.

Vliegend over de wereld(en) slaan ze op wat ze menen te zien en horen en vertellen dit aan Odin, die zo net als Sinterklaas en zijn Boek, alles weet en kan onthouden. Hoe gaaf is dat??

Kijkend naar de roek, ekster en vooral de kauw, snap ik zo goed waarom ze in het verleden de raaf als spion van de oppergod in hun mythologie hebben bedacht. Zo wijs als ze zijn in de Kraaienfamilie, hoe ze lopen en echt rondkijken… fantastisch.

Dus…. de raven Huginn en Muninn zie ik voor me aan mijn muur. En dan vertellend aan Odin, wat ik ook een fantastisch figuur vind.

Op een website met vrij te gebruiken foto’s vond ik deze man. Wat een mooie kop! Wit haar, baard en 1 oog dicht, het goede oog ook nog. Perfekt.

Drie keer de neus verhoogd en NOG zit die te laag! Jammer, maar niks meer aan te doen…

Tot zo ver.

Gaan nog vele uurtjes plezier in zitten!

5 gedachten over “W.i.p. Wodan/Odin #1

   • Ik begin altijd met de ogen en wenkbrauwen. Dan de schaduwen boven en onder de ogen, de neus. De mond schetsen en dan de schaduwen van mond, de kin, kaaklijn, enz. Na de ogen heb ik niet echt een volgorde meer. Het is toch vooral gewoon doen. Wat je fout doet, probeer je de volgende keer anders.
    Huidskleur is lastig. Je gebruikt ook kleuren die je niet verwacht. Het is mij tot nu toe nog niet goed gelukt.
    Je kan deze video kijken, waarin uitgelegd word hoe en met welke kleuren je een gezicht kan inkleuren.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s