Update: ‘Rode kat met mooie leeuwenogen’

In mijn vorig bericht had ik geschreven dat de opdrachtgeefster de neus niet goed vond. De communicatie via messenger ging, zoals ik het opgevat heb, niet prettig. Kort en kritisch.

Bedankt voor de lieve reacties, maar intussen is het verhaal verder gegaan en begrijp ik nu wat er aan de hand was.

De opdrachtgeefster kwam hem dus ophalen en zei alleen toen ze hem bekeek “mijn vriendin moet hem mooi vinden”. Ik vroeg of ze mij dat wilde laten weten en dat zou ze doen.

Een paar dagen later kreeg ik bericht. Dat de vriendin, voor wie de tekening een kado is, hem prachtig vind, maar…. het is Kroel niet. Ze hebben hem wel in een lijstje staan. Ik reageerde dat ik dat heel erg jammer vind. Dat meen ik ook, want het is natuurlijk het belangrijkste; dat je je huisdier in een tekening ziet!

Ik typte dat ik nog een poging ging wagen om Kroel te tekenen. Dat waardeerde ze. Ik ging weer aan de slag, maar stopte weer, want er zit ook gewoon een te zwarte schaduw over een oog. Ik vroeg of er nog meer foto’s zijn van Kroel ter vergelijking voor het donkere oog. Al snel kreeg ik een paar foto’ s opgestuurd. En het is gewoon een andere kat dan die je ziet op de referentie foto!

Allereerst: GEEN leeuwenogen. Niks oranjerood in de oogjes, maar groen! Dus nee… dat is Kroel om te beginnen al niet! Verder zijn de kleuren van de foto dus ook helemaal niet goed.

Ze zal wel gedacht hebben, dat ik het had over leeuwenogen, haha. Ik vond dat zo bijzonder, ik had dat nog nooit bij een kat gezien.. Maargoed, net als wijlen mijn eerste katten is Kroel ‘gewoon’ een rode Europese Korthaar. Vind ik ook mooi, ik heb er twee gehad, maar niet bijzonder zoals ik Kroel op de foto zag.

De opdrachtgeefster zal gezien hebben dat de tekening niet op Kroel leek, maar niet goed geweten hebben waar dat in zat. Ze zal gedacht hebben, ik wacht wel af wat mijn vriendin ervan vind.

Ik ben dus weer opnieuw aan het tekenen en tot nu gaat het goed. Ik krijg kritiek waar ik iets mee kan en met de oogjes zijn ze nu iig tevreden, die vind ze mooi, en daar ben ik blij mee! Ik heb hier veel van geleerd. Meer fotos vragen, letten op schaduwen, doorvragen als ik een vermoeden heb dat de communicatie niet prettig verloopt.

Ik hoop dat ik ze straks alsnog blij kan maken met een tekening van niet zomaar een kat, maar van Kroel!

Ik zie nu dat mijn nieuwe tekening eigenlijk niet goed is… koppie had schever gemoeten en verhouding oog-oor is niet goed. Wat nu te doen, ze vinden hem nu mooi… .


Een gedachte over “Update: ‘Rode kat met mooie leeuwenogen’

 1. Dit is dus een goede leerschool geweest.
  Als ik naar de eerste foto kijk van kroel die is veel blauw afgedrukt.
  De kop is niet makkelijk te tekenen omdat alles in elkaar gedrukt lijkt te worden.
  Ik denk dat het komt omdat de oude kroel te oranje ogen had en daar kon jij
  niets aan doen.
  Dus een volgende keer meer foto’s vragen en kijken hoe jij hem het mooist kan
  tekenen.
  Je bent er heel goed mee omgegaan dat wil ik nog even zeggen.

  Groetjes Erica

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s